Ferieområder

Ferie i Spanien

Ferie i SpanienFerieboliger

I 1998 var Spanien Europas næstmest populære turistmål efter Frankrig.

Det år besøgte mere end 43 millioner mennesker Spanien og turisme indbragte landet mere end 173 milliarder kroner.

Mange af de rejsende til Spanien kommer år efter år på grund af landets tilgængelighed, det varme klima, de skønne strande, og det relativt lave omkostningsniveau.

Blandt de vigtigste turistattraktioner er Madrid, med dens museer, de Escorial Palace, og den nærliggende "Dal for de døde" (de faldne under borgerkrigen).

Toledo er så absolut seværdig, med dens skønne kirker og sine malerier af El Greco; Emerald Coast omkring San Sebastián; Costa Brava på kysten i Catalonien, nord for Barcelona, Granada, med Alhambra og Generalife; Sevilla, med sin domkirke og religiøse optog for ikke at glemme De Kanariske og Baleariske Øer.

Fodbold er den mest populære sport i Spanien, og mange byer har store fodbold stadioner; Spanien var vært for World Cup i fodbold 1982.

Barcelona var det vært for Sommer-OL 1992 og samme år afholdtes verdensudstillingen i Sevilla.

Blandt de traditionelle attraktioner er tyrefægtning, der bliver afholdt i Madrid fra april til oktober, og pelota, et indendørs boldspil, hvor tilskuerne kan spille på resultatet.

Pas er påkrævet for alle personer, der rejser ind Spanien, men amerikanske borgere må opholde sig seks måneder uden visum. Borgerne i mange andre lande behøver ikke visum for ophold på op til 90 dage.

I 2000 var antallet af turister over 47 millioner hvilket bragte landet turistindtægter på mere end 200 milliarder kroner. Der var mere end 670.000 hotelværelser, 1,3 millioner senge og en belægningsgrad på 59%.

Kort om Spanien

Hovedstad
Madrid
Areal
504.782 km²
Befolkningstal
45.116.894
Valuta
EUR
Forvalgsnummer
+34
Tidszone
UTC +1

Tip en ven