Ferieområder

Ferie i Holland

Ferie i HollandFerieboliger

Når du er på ferie i Holland foregår transporten som oftest ved at benytte den offentlige jernbane, bus, og de fantastisk charmerende vandveje der kendetegner både landet og hovedstaden. Denne rejseform når først du er nået til destinationen er både let tilgængelig og effektiv.

Hvis vi skal kigge på de vigtigste turistattraktioner skal vi en tur omkring nogle af de største byer såsom Amsterdam, Rotterdam og Den Haag, med deres berømte monumenter og museer, især Rijksmuseum i Amsterdam, men ikke at forglemme de mange spektakulære offentlige haver og tulipanmarker der omgiver byerne.
Hertil kommer naturligvis Nordsøen og de fantastiske badebyer på kyststrækningen.

Der er mange moderne hoteller og store konferencecentre i de store byer hvilket naturligvis skyldes Hollands position som et europæisk centrum for talrige internationale kongresser, messer og andre udstillinger.

Af rekreative muligheder finder du teatre, koncertsale, operaer, biografer, zoologiske haver og forlystelsesparker.

Skal vi kigge på populære sportsgrene i Holland kan vi nævne fodbold, svømning, cykling, sejlsport, og hockey.

Oversøiske besøgende har i sjældne tilfælde behov for et visum der kan give adgang til et ophold på op til 30 dage. Under normale omstændigheder er et normalt gyldigt pas tilstrækkeligt.

I 2000 var antallet af udenlandske turister i Holland ca. 7 millioner. Turistindtægterne fra turisme nåede godt 47 milliarder kroner dette år. Der var 173.000 hotelsenge med en belægningsgrad på 49%.

Kort om Holland

Hovedstad
Amsterdam
Areal
41.526 km²
Befolkningstal
16.407.491
Valuta
EUR
Forvalgsnummer
+31
Tidszone
UTC +1

Tip en ven