Ferieområder

Ferie i Østrig

Ferie i ØstrigFerieboliger

Østrig rangerer højt blandt europæiske turist-lande, og så er det naturligvis også et meget yndet kør selv ferie land, specielt for danskerne.

Østrig har turistsæson hele året. Om vinteren kommer der turister til alle de berømte skisportssteder. Om sommeren kommer turisterne for at deltage i de berømte musikalske begivenheder i Wien. Størstedelen af de besøgende tiltrækkes af natur-og sportsaktiviteter samt kulturelle festivaler i bl.a. Wien og Salzburg. Af de godt 4.000 lokalsamfund i Østrig anses næsten halvdelen for turiststeder.

Turistattraktioner i hovedstaden omfatter 15 statslige teatre og Wien stats opera, der som bekendt også huser de verdensberømte Wienerfilharmonikere; Wien Boys' Choir; St. Stephen's Cathedral; paladserne Schönbrunn og Belvedere, og naturligvis den spanske rideskole, kendt for deres berømte Lippizaner hingste. Lige uden for bygrænsen er de fantastiske Wien skove med deres maleriske vin tavernaer.

Cirka 40 eller 50 byer og landsbyer betegnes som store skiområder for alpint skiløb. Innsbruck har været vært for to Vinter-OL. Et i 1964 og igen i 1976.

Bjergbestigning er et andet østrigsk speciale, med østrigske bjergbestigere der har besejret de højeste tinder over hele verden. Østrigerne har ofte taget titler rundt omkring i verden for kano mesterskaber. Fodbold er en meget populær sport. Østrig er også vært for en række fremtrædende årlige begivenheder for cyklister. En af de mest udfordrende aktiviteter indenfor amatørcykelsporten må være "Tour d'Autriche," der har været afholdt hvert år siden 1949. Detee race gennem Østrig's bjerge dækker en samlet distance på næsten 1.500 kilometer. Racerløb, motorcykel racing og speedway-løb er også meget populær sport i Østrig.

Udenlandsk turist trafik er den største enkelte kilde til udenlandsk valuta, og turisme er således en væsentlig bidragyder til den østrigske økonomi.

Det er anslået at næsten 18 millioner udenlandske besøgende kom til Østrig i 2000. Indtægterne fra turisme beløber sig til mere end 65 milliarder kroner. Det år var der mere end 300.000 værelser i hoteller, kroer og pensioner med godt 640.000 senge og en 35% belægningsgrad.

Besøgende i Østrig der planlægger et kortvarigt ophold, behøver kun et gyldigt pas, hvis de er fra amerikanske eller vesteuropæiske lande. Skal man opholde sig ud over denne periode er et østrigsk visum påkrævet.

Kort om Østrig

Hovedstad
Wien
Areal
83.858 km²
Befolkningstal
8.334.325
Valuta
EUR
Forvalgsnummer
+43
Tidszone
UTC +1

Tip en ven